Fri fragt i Danmark ved køb over DKK 499

Om os

Tekstilindustrien rystes af den ene skandale efter den anden. Syersker lider under dårlige produktionsvilkår fjernt fra den vestlige verden. Masseproduktion forurener verdens have og miljøet. Hos Their Story vil vi bekæmpe disse forhold og har derfor startet vores koncept: produkter håndlavet af kvinder, der kæmper for en større uafhængighed. Bag Their Story står fire kvinder, der brænder for retfærdige og bæredygtige produktionsmetoder. Vi er alle iværksættere og startede oprindeligt hver vores online butik opbygget baseret på lignende værdier, dog med to forskellige historier.
Hos tre af os startede historien med en gave fra Tyrkiet, fra vores far, der arbejder med udviklingsarbejde i forskellige lande. Gaven var en lækker håndlavet cardigan, strikket af økologisk bomuld. Han havde fået den af en ung kvinde, der ejer virksomheden Penora's. Den unge kvinde havde oparbejdet et samarbejde med en gruppe kvinder, der fremstiller de strikkede produkter hun sælger. Kvinderne mærker de enkelte kreationer med deres navne. Sådan fandt den lille cardigan, sammen med sin historie, vejen til Danmark. Rikke, mor til en lille dreng, var modtageren af gaven. Da vi tre søstre hørte om historien bag det iøjnefaldende navneskilt, blev vi imponerede over produktets flotte enkelthed og kvaliteten i håndarbejdet.
Det stod klart for os: Det har verden brug for. Varer, der fremstilles uden nogen form for pres og leveres fra hånd til hånd på den korteste og mest gennemsigtige måde. Ganske kort efter besøgte vi kvinden i Ankara - i vores bagage ideen om en mere retfærdig verden. Efter en imponerende og følelsesladet rejse var konceptet for vores lille firma klart: "Womens empowerment" – at styrke kvinders selvstændighed. Især i lande, hvor køn og social ulighed stadig spiller en stærk rolle.

For VIKI.handicraft startede det hele med en direkte hjælp til mennesker, der blev ramt af jordskælvet i Nepal 2015. Vickie og hendes nepalesiske mand, som på daværende tidspunkt boede i Nepal, ydede alt den bistand de kunne, efter de katastrofale konsekvenser af jordskælvet i Nepal. Vickie besluttede sig derefter for at udarbejde et koncept, hvor hun kunne hjælpe især kvinderne på en bæredygtig måde, så de ikke var så afhængige af deres mands indkomst. Vickie startede således en produktion af div. pynt til børneværelset, sangdukker mm.. Kvinderne er mellem 21 og 55 år og tilbydes gode forhold og en fair løn. Kvinderne kan arbejde hjemmefra, såfremt de har lyst til det, hvilket kan være en stor hjælp for mange. Livet som kvinde i Nepal kan, på baggrund af afhængigheden til manden, være karakteriseret af stor usikkerhed, både økonomisk og socialt.
VIKI.handicraft og Their Story er begge opbygget på samme værdigrundlag - at sælge unikke håndlavede produkter og samtidig understøtte mennesker i lande med hårde vilkår. Derfor har vi valgt at slå os sammen, med Their Story som den overordnede selskab og VIKI.handicraft som et tilknyttet brand.
Produkterne er som et fingeraftryk fra kvinderne. De miljøvenlige materialer kombineret med etiske produktionsbetingelser skal lede opmærksomheden til bæredygtig og traditionel forbrugeradfærd, der mange steder næsten er glemt. Tøjets høje kvalitet og det tidløse design sikrer, at den næste i søskendeflokken også kan videregive strikkernes navn og historie. Vi ved, at vi alene med Their Story ikke kan ændre verden, men vi ved, at vi sætter retning for bæredygtig og etisk tøjproduktion og viser, at det er muligt.
Har du spørgsmål, så ring eller send en SMS. Tak fordi du kiggede forbi!
Vickie, Rikke og Britta